Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@05:12:51 GMT

دل‌هایی که با هنر جهادگران گرم می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۰۹۴۸

دل‌هایی که با هنر جهادگران گرم می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، دیدن نقاشی  دیواری های شهر با آن همه رنگ و زیبایی در کنار جنب و جوش آدمها و ماشین ها حتی اگر گذرا و برای لحظه ای باشد، موجب انتقال شادی در کنار زیبایی های بصری و نوعی تنوع در زندگی مردم است و این ذات هنر است که با زیبایی، آرامش و تنوع عجین شده و روح را نوازش می دهد.

مدت زیادی است که مردم سروستان شاهد دیوارنویسی‌های بسیار زیبا در پوشش کار فرهنگی در سطح شهر دیوار مدارس، مساجد هستند و شروع روز را برای مردم، با دیدن آیات و احادیث ائمه همراه با تصاویر زیبا و دنیایی از رنگ های جذاب لذت بخش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنری که در طول شبانه روز و یا ماه ها و سال ها در معرض دید و نقد و بررسی عموم مردم قرار می گیرد و دیدن این همه زیبایی و تنوع را مدیون همکاری و همت هنرمندان بسیجی شهرستان در قالب گروه های جهادی با شهرداری هستیم.

همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند: "هنرمندان افسران جنگ نرم هستند و کاری که از افسران جنگ نرم انتظار می‌رود مدیریت عرصه است؛" این افسران جنگ نرم در سروستان با قلم موها و قوطی های رنگی در این جبهه می جنگند و آثار فرهنگی تولید می کنند.

شرکت در اردوهای جهادی برایم توفیق بوده است

سامان بیژنی، یکی از هنرمندان بسیار فعال و با تجربه سروستان است که با 13 سال سابقه کار حرفه ای از این استعداد خدادادی در زمینه مقابله با شبیخون فرهنگی دشمنان در گروه های بسیج و اردوهای جهادی استفاده کرده، چرا که می داند این عرصه به حضور پر رنگ‌تر و ارائه کارهای ارزشمندتر هنرمندان نیاز دارد و ترویج فرهنگ اسلامی و انقلابی در قالب هنر تأثیر ماندگارتری خواهد داشت.

خودش که می گوید: شرکت در اردوهای جهادی برای من یک توفیق بوده و بهانه ای برای خودسازی چون در حین کار، فرد خود و زندگی روزانه اش را کنار می گذارد و همه تلاشش فقط خدمت رسانی به هم‌نوع و نشان دادن زیبایی ها در قالب هنر برای آرامش روح و روان افراد است و این باعث خوشحالی اش می شود.

حضور در اردوهای جهادی مختلف را از سال 94 با گروه جهادی حلف الفضول (پیمان جوانمردی) آغاز کرده و طی این سالها با بسیج دانش آموزی بقیه الله شیراز، گروه جهادی سابقون، گروه های جهادی فعالی در سروستان، کانون نخبگان و آینده سازان بسیج، همکاری با کمیته خادم الشهدا، بسیج هنرمندان استان و مدت زمانی است که مسئول بسیج هنرمندان سروستان است.

کودکی که با هنر سپری شد

بیژنی که مدرک فوق ممتاز خوشنویسی دارد و از بچگی و به صورت خودآموز شروع به طراحی، خطاطی و کارهای هنری کرده است می گوید: حضور در فعالیت‌های جهادی آدم را از لحاظ روح و روانی تقویت می کند چون انجام این کارها بدون منفعت مادی است و فرد صرفا به خاطر دل خودش و آرامش روحش این کار را انجام می دهد و این حس بسیار خوبی هست که هرکسی به این حس دست پیدا کند به این راحتی ها از انجامش دست بردار نیست.

از مزیت های کار فرهنگی در قالب گروه های جهادی می پرسم و توضیح می دهد: کار و فعالیت در اردو های جهادی روحیه انتقاد‌پذیری را در فرد افزایش می‌دهد که این می تواند از پیامد ها و تبعات مثبت در زندگی شخصی و کاری و حضور بهتر فرد در اجتماع باشد.

کارهای گروهی که با رفاقت عجین شده است

بیژنی ادامه می دهد: گروه های جهادی و مخصوصا گروه ما ارتباط ‌ها بر پایه رفاقت بنا می‌شود و یا به مرور رفاقت ها شکل می گیرد و عمیق تر می شود و لذت کار هم همین کارگروهی است مثلا در همین کار دیوارنویسی شاید بعضی مواقع صفر تا صد کار، از آماده سازی دیوار با مصالح تا مرحله آخر طراحی و رنگ با خودم هست ولی بعضی وقت ها بقیه دوستان بصورت گروهی گوشه ای از کار را می گیرند و هرچی در توان داردند برای کمک به کار می گیرند.

این فعال فرهنگی توضیح می دهد: این طور نیست که من در اردوهای جهادی فقط کارهای هنری انجام بدهم در قبال لطف و کمکی که دوست برای پیشبرد کار من انجام می دهند، من نیز اکثر اوقات برای کارهای عمرانی و ساخت و ساز ها به آنها کمک می کنم و اینجا همه همین روحیه و طرز فکر را دارند.

دست های این هنرمندان بسیجی با پشت نویسی ماشین ها هر ساله در ماه محرم و اعیاد، به شهر حال و هوایی متفاوت می دهد حال و هوا و رنگ و بویی از معنویت و اعتقادات عمیق مردم سروستان به خاندان اهل بیت که با زیبایی و سلیقه این هنرمندان جلو گر می شود.

در همین راستا برنامه ای نیز به عنوان نذر هنر دارند که هر سال دیوار یکی از مساجد شهر را انتخاب می کنند و با آیات قرآن و احادیث در جهت زیبا سازی محیط و معنویت هر چه بیشتر آن مکان تلاش می کنند.

بیژنی که چند روزی است دیوار میدان بصیرت سروستان را با آیه مقدس "بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین" مزین کرده است از شور و شوقش در کشیدن تمثال سردار دلها می گوید: به مناسبت هفته دفاع مقدس با گروه جهادی حاج آزاد خشنود کوهنجان بر سر قبور شهدای گمنام شروع به کار کردیم اگر چه پروژه  بزرگی بود ولی با همکاری بقیه دوستان و برای گرامی داشت یاد و خاطره سردار سلیمانی این کار را انجام دادیم و باور دارم هرکجا یاد سردار دلها باشد سختی کار معنایی ندارد.

باقیات الصالحات کار جهادی

از خاطرات به یاد ماندنی اش در اردوهای جهادی می پرسم و تعریف می کند: سال 95 با گروه حلف الفضول بعد از ده روز کار مداوم شبی که اعلام پایان کار شد فرمانده گفت خانواده ای در همین نزدیکی زندگی می کنند که هیچ گونه امکانات رفاهی حتی حمام و سرویس بهداشتی ندارند هرکس علاقه دارد بماند برای کمک و الا اردو تمام شده و می توانید بروید.

آن شب همه بچه ها ماندند،  وقتی فهمیدیم که در این خانه کپری، یک پسر محصل و یک دختر جوان و دو بچه کوچک زندگی می کنند که سرپرستی ندارند، مصمم تر شدیم.

همه گروه با تمام قدرت ظرف چند روز اتاق و حمام و سرویس بهداشتی برای این خانواده درست کردیم و از خوشحالی آنها بسیار خوشحال شدیم.

بیژنی از خاطرات بعد از این کمک می گوید: سال بعد که احوال این خانواده را جویا شدم گفتند دختر خانواده ازدواج کرده و پسرش در دانشگاه اصفهان رشته مکانیک قبول شده و شیرینی این خبر سالها است که در ذهن دارم و مرورش باعث خوشحالی ام می شود.

از آنجایی که دیوار نویسی این گروه جهادی که فقط منحصر به دیوار نویسی های سطح شهر نیست از تفاوت رنگ آمیزی مدارس و با دیوار نویسی و پشت نویسی ماشین ها می پرسم که او می گوید: رنگ آمیزی مدارس جذابیت ها و خلاقیت های خاص خودش را دارد وقتی بچه ها را می بینم بعد از دیدن این تصاویر چقدر ذوق می کنند بیشتر از هنرم لذت می برم.

به خصوص وقتی وارد روستاها می شوم و بچه ها ساعت ها مشغول دیدن کار ما می شوند و منتظر می مانند تا کار تمام شود و با ذوق و شوق برای هم از رنگ ها و نقاشی ها می گویند و نوشته ها را می خوانند حس و حال در دیدن این صحنه ها توصیف کردنی نیست.

سامان بیژنی که مسئول بسیج هنرمندان شهرستان نیز هست از فعالیت های دیگرش گفت: در تابستان امسال با برگزاری جشنواره و مسابقات هنری سعی کردیم  با سرگرم کردن نوجوانان در قالب مسابقه آنها را به هنر علاقه مند کنیم و در همین  راه به آموزش کارهای فرهنگی نیز پرداختیم.

به یقین نقش هنرمندان بسیجی و جهادی در عرصه  خدمت رسانی، خدمتگزاری و رفع محرومیت ها نقش بی بدیلی است که بستر و اسباب همگانی شدن فرهنگ کار و خدمت جهادی در جامعه خواهد شد و این روایت هنر انقلاب است.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: هنرمندان بسیجی روستاها نقاشی دیواری اردوهای جهادی گروه های جهادی گروه جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت رسانی ۴۱۵ گروه جهادی به مناطق محروم نیشابور

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور گفت:بسیج سازندگی نیشابور از سال گذشته تاکنون در قالب ۴۱۵گروه جهادی به مناطق محروم این شهرستان خدمت رسانی کرده است. - اخبار استانها -

سرهنگ علی نیک یاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نیشابور اظهارداشت: بسیج سازندگی نیشابور از ابتدای آغاز طرح گروه های جهادی در کشور در عرصه‌های مختلف از جمله محرومیت‌زدایی، عمران و بهسازی مدارس و مساجد، بهداشت و درمان و خدمات حمایتی به مردم مناطق محروم و کم‌برخوردار فعالیت داشته است.

وی عنوان کرد: بسیجیان نیشابوری در عرصه سازندگی و اردوهای جهادی کارنامه قابل‌ قبولی از خود به نمایش گذاشته‌اند که می‌توان به بیش از 70مورد از اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه، زیرساختی، زودبازده و محرومیت‌زدایی همچون بهسازی مدارس، کمک در ساخت و بهسازی مساجد و حسینیه‌ها اشاره کرد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور احداث، تکمیل و مرمت 126 باب مسکن محرومینِ روستاهای سرولایت، دهستان بینالود و حاشیه شهر نیشابور، مرمت و لایروبی قنوات 23 رشته، انجام نذر قربانی و توزیع بین نیازمندان با قربانی 378 رأس گوسفند، تهیه و توزیع حدود سه هزار بسته‌ لوازم‌التحریر، تهیه و توزیع بیش از 30 هزار بسته‌ معیشتی، تهیه و توزیع 497 بسته بهداشتی، تهیه و توزیع حدود سه هزار قوطی شیرخشک، تهیه و توزیع بیش از هزار و 500 سری کفش و لباس، تهیه و توزیع بیش از 280 سری جهیزیه شامل اقلام ضروری مانند یخچال، اجاق‌گاز، ماشین لباسشویی، تلویزیون، جاروبرقی و فرش، تهیه و توزیع حدود 100 سری سیسمونی را از جمله خدمات بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج نیشابور به روستاییان و مناطق محروم و کم‌برخوردار را از جمله فعالیت‌های سال گذشته گروه‌های جهادی بسیج عنوان کرد.

سرهنگ نیک یاد خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی نیشابور خدمت‌رسانی به مناطق محروم را در قالب 415 گروه جهادی و 17هزار و یازده نفر روز به سرانجام رسانده است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه نیشابور با اشاره به اینکه بسیج سازندگی نیشابور توانسته با اعطای وام برای راه‌اندازی مشاغل مختلف اعم از صنعتی، کشاورزی، دام سبک‌ و سنگین و... در روستاهای محروم و حاشیه این شهر، زمینه اشتغال بیش از 286 نفر را به‌صورت مستقیم و 535 نفر را به‌صورت غیرمستقیم فراهم کند، یادآور شد: در مجموع بیش از 20 میلیارد تومان وام برای راه‌اندازی این مشاغل به متقاضیان اعطا شده که این وام‌ها در قالب تبصره 18 به‌صورت تسهیلات قرض‌الحسنه بلندمدتِ هفت ساله اعطا شده است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • وجود ۵۰ گروه جهادی در شهرستان رودان
  • دیدارفرماندار،فرمانده سپاه و گروهای جهادی با امام جمعه کرخه
  • خدمت رسانی ۴۱۵ گروه جهادی به مناطق محروم نیشابور
  • شاداب‌سازی و مرمت ۱۱۰ هزار کلاس درس تا مهرماه
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • دفاع بذرپاش از وعده ۴ میلیون مسکن رئیسی
  • آبرسانی به ۳۰ روستا توسط بسیج سازندگی استان البرز
  • درخشش گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در کشور